Děti fitness 1.5.2015

01.05.2015 22:15

V pátek místo oslav prvního máje jsme se s Pusinkami vydali do Hradce Králové na semifinálové kolo Děti fitness aneb sportem proti drogám. Na tuto soutěž jsem měla políčeno již dva roky, vyšlo to až letos. Půjčili jsme si hasičské auto, abychom ušetřili jednoho řidiče, a vyrazili jsme směr HK. 

Dorazili jsme včas, vše bylo v normálu: šatna zaplněná třemi dalšími skupinami a my jsme se měli převlékat nejlépe ve vzduchu. Ale holky jsou na to zvyklé, takže po chvilkovém rozkoukání se začaly převlékat a připravovat se na vystoupení. 

Skladbičku zacvičily úžasně, ale asi moc chtěly ukázat, co všechno jsou schopny se naučit, proto se vystoupení neobešlo bez drobných chybiček. Jaké bylo pro nás rozčarování, když si mne ředitelka soutěže zavolala k porotcovskému stolku a sdělila mi, že jsme přeřazeni z Hobby kategorie do Profi týmů. Bylo mi to moc líto, chvilku jsem oponovala, že my nejsme PROFI, nejezdíme na žádné postupové soutěže, jezdíme pouze po amatérských nepostupových soutěžích, ale paní rozhodčí byla neoblomná. Navíc nás zařadila do věkové skupiny 12-14,99. Náš věkový průměr v den s outěže byl 12,58 a soupeřky měly 14,8!

Holky byly na začátku zklamané, ale samy si rozhodly, že to zkusí i v profi skupině. Věděly, že jim o nic nejde, vždyť byly v týnu už jen dvě družstva, takže medaili domů povezou. Možná kvůli uvolnění skladbu zvládly o dost lépe než poprvé.

Na vyhlášení čekaly, že se ozve jejich jméno při vyhlašování třetího místa. To nedopadlo! Moderátor zahlásil, že boj o zlato byl opravdu velký a že to nebylo o moc bodů. Druhé místo by tak bylo pro nás  bylo opravdu příjemné. Při vyhlášení druhého místa vypuklo obrovské nadšení, protože vyhlásily naše soupeřky!!! 

1.místo v profi kategorii a jistý postup na finále do Lucerny do Prahy!!! Jestli pojedeme, bude to obrovský zážitek - držte nám palce!