Rychnovský pohárek

14.04.2014 07:37

V neděli 13.4.2014 jsme se s Pusinkami vydali na dlouhou cestu do Rychnova. Dorazili jsme včas a v pořádku, našli jsme si šatnu a pomalu se připravovali na vytoupení. Už před vchodem do kulturního domu se rozcvičovaly naše soupeřky z Pardubic - to našim holkám moc sebevědomí nepřidalo. Ale to netušily, že bude hůř:-)

Před námi byly 2 družstva. Pusinky byly zvědavé, tak se chtěly na konkurenci podívat. Obě vystoupení byla moc pěkná a děvčata ztratila poslední kousek sebedůvěry. Vypadalo to, že se otočí a utečou:-) ( trošku přeháním...) Ale celou dobu jsem jim říkala, že nevadí, že budeme poslední, hlavní je, aby nás všichni porotci nedali na poslední místo. Pro nás je každé individuální hodnocení poroty moc důležité a když víme, že některému porotci jsme se líbily tak, že nás umístí i na bednu, potěší nás to.

Skladbičku zacvičily dobře, ale chybičky tam samozřejmě byly. Některé šly skladbu rozebírat do šatny, jiné si sedly do sálu, aby sledovaly další 4 vystoupení soupeřek. V naší kategorii (10 -15 let), která byla sloučená ( začátečníci - trénují 1x týdně a není to taneční ani výběrový kroužek - i pokročilí dohromady), bylo celkem 7 skupin. O některých týmech vím, že pravidelně jezdí na M ČR v mažoretkovém sportu, dokonce se dostaly i na ME a i tam stály na stupních vítězů. Nám bylo jasné, že s těmito týmy se ani měřit nemůžeme. Proto do skončení naší kategorie padl návrh, že pojedeme domů. Zvědavost byla silnější než my. Zůstaly jsme na vyhlášení, protože jsme byly zvědavé, jestli vyhraje Kostelec nad Orlicí se skladbou Asterix a Obelix nebo roztleskávačky z Pardubic.

Při vyhlašování jsme stáli na chodbě a ani ne všechny Pusinky, protože jsme nečekaly žádné umístění. Nedovedete si představit jen křik a jásot, když z úst moderátora zaznělo, že na 3.místě se umístily PUSINKY PONIKLÁ!!! Neskutečná radost a slzičky štěští jsem zahlédla u nejedné Pusinky a musím říct, že i já jsem si uronila slzu:-). 

Slíbená sladká odměna v podobě točené zmrzliny u Mc Donalda byla završením náročného leč úspěšného víkendu.

Moc děkuji Míle Gembické za dovoz a pomoc při česání a velké uznání a dík patří panu Petrovi Šedému, který sám mezi 14-ti "babami" vydržel a dokázal holky i slovně podpořit.